Digitális panorámaröntgen

Cranex Novus digitális panorámaröntgen

Rendelőnkben a SOREDEX cég Cranex Novus típusú digitális panoráma röntgenkészülékét használjuk, mely 9 másodperc alatt minimális sugárterheléssel elkészíti a felvételt, amelyet program segítségével számítógépen értékelünk ki. Nagy felbontású, kiváló minőségű képen a legkisebb elváltozások is diagnosztizálhatóak mind a két állcsonton.

    

A berendezés felnőtt- és gyermek (avagy, kiskoponyájú felnőtt) panoráma, valamint állkapocs-ízületi felvételezési programmal rendelkezik. A panoráma programok esetében a gerinccsigolyák beszűrődését a berendezés korszerű eljárással semlegesíti, ilymódon a metszőfogak, azok gyökerei, és környezetük sokkal jobban értékelhetők. A gyermek panoráma program által eredményezett felvétel kisebb méretű, és a dózisterhelés is kisebb. Az állkapocs-ízületi program a páciens nyitott vagy zárt szájtartása mellett, annak funkcionális elemzésére, illetve a fejecsek anatómiájának vizsgálatára szolgál. A berendezés rendkívűl gyors, egy felnőtt panoráma-felvétel elkészítése - a páciens bemozdulását és kényelmetlenségét szinte teljesen kizáróan - mindössze 9 másodpercet vesz igénybe, és a korábbi berendezésekhez képest még alacsonyabb dózisterhelés éri a pácienseket.

A rendszer lelke a vadonatúj fejlesztésű, rendkívűl érzékeny CCD szenzor, illetve az elektronika és program által vezérelt exponálási értékek. A felvétel elkészítését követően diagnosztizálásra a Digora for Windows programba kerül, mely számos diagnosztikai és kezelés-tervezési funkciókkal rendelkezik.

Digitális panoráma röntgenkép felnőttről

Digitális panoráma röntgenkép gyermekről

Digitális panoráma röntgenkép az állkapocsízületről