Mi is az azonnali implantáció?


Azonnali implantáció alatt azt értjük, hogy az implantátum beültetése a fogeltávolítást követően 0-24 órán belül megtörténik. Mit is jelent ez az Ön esetében konkrétan?

Ha Önnek a frontrégióban, a mosolyzónában van egy olyan foga vagy foggyökere, amit már semmilyen konzervatív módon nem lehet megmenteni és el kell távolítani, mindig felmerül a kérdés, hogy a fogeltávolítást követően meddig nem lesz foga? Az esztétikai zónában különös gonddal kell megterveznünk minden esetben a foghiány pótlását. Tudnia kell, hogy minden fogeltávolítást jelentős mértékű csont lebomlása követ és a csontot fedő íny is visszahúzódik, néhány hónap elteltével az ínypapillák lelapulnak, kisimulnak, vízszintesek lesznek. Az egykori szép, egészséges, kerek ínykontúr örökre eltűnhet. Az azonnali implantáció segítségével lehetőség nyílt arra, hogy a fenti káros esztétikai hatásokat kiküszöbölhessük és a ha a fogeltávolítás után az eltávolított fog helyére rögtön beültetjük az implantátumot, akkor a szép félhold alakú ínykontúr gyönyörűen megmarad, és ahelyett, hogy lebomlana a csont, olyan csontregenerációs folyamatok indulnak be, melyek gyönyörűen kitöltik az esetlegesen fennmaradó apró réseket a fogmeder és a beültetett implantátum között.

Ahhoz, hogy megmaradjon a szép ínykontúr, szükség van egy ínyformázó csavar behelyezésére is, illetve ha a beültetett implantátum primer stabilitása megfelelő, akkor egy ideiglenes implantátum felépítményt és egy ideiglenes koronát is készíthetünk. A teljes csontosodást azonban itt is ki kell várni, mely azonnali implantáció esetében 3-4 hónap. Ha ez letelik, akkor a végleges felépítmény és a végleges korona is elkészíthető az implantátumra.

Azonnali implantáció:

Középkorú férfi páciensünk perzisztáló tejfogainak az eltávolítása után azonnal implantátumok beültetése történt, majd ideiglenes koronák kerültek az implantátumokra. A teljes gyógyulási idő letelte után elkészültek az esztétikailag tökéletesen harmonizáló szóló cikron koronák az implantátumokra.

ESETBEMUTATÁS: előtte-utána képek

IMG_3530IMG_1312

lyen volt....

Kiindulási szituáció: jobb felső 2-es és 3-as fog és a bal felső 2-es fog eltávolítása előtti kép


Műtét közben


Műtét után közvetlenül


Műtét után 1 héttel


Az elkészült fogpótlás

BEJELENTKEZÉS
2022.március 15.

Kedves Pácienseink!

Rendelőnk 2022. március 12-től március 16-ig ZÁRVA tart, a rendelés szünetel.

Következő rendelési napunk: 2022. március 16.szerda 8.00.

Fogászati sürgősségi betegellátás (ügyelet):
1088 Budapest, Szentkirályi utca 40.

Szombat, vasárnap, munkaszüneti és ünnepnapokon
8.00-13.00 óráig
14.00-19.00 óráig

Fogászati sürgősségi betegellátás (ügyelet)
20.00- 7.00 óráig

Beutaló, előjegyzési időpont szükséges-e: NEM

A rendelő orvos neve: ambuláns beosztás szerint

Telefonszám: 06/1 317-6600;  60719-es mellék