Az ápolt, rendezett fogazatért


Az ápolt, rendezett fogazat magabiztos fellépést biztosít, hiszen az egész arc összképét meghatározza. Professzionális fogszabályozás során célunk az egészséges harapás, a mosoly és az arc harmóniájának megteremtése.


A torlódott fogak, harapási rendellenességek nehezítik a tisztítást, elősegítik a fogszuvasodás kialakulását. Az egyes fogak és a fogágy túlterhelődését, állkapocsízületi problémákat okoznak. Ennek elkerülésére fogszabályozó kezeléssel alakítjuk ki a helyes illeszkedést, melynek köszönhetően a fogak a megfelelő irányból kapják a terhelést.

Ragyogó, egészséges fogsor


Korszerű fogszabályozással bármely életkorban elérhető a tökéletes mosoly! Felnőtt korosztályban, akár 50, 60 évesen is sikeres a terápia, hiszen a csont átépülő képessége egész életen át megtartott. A korszerű, lágy erőleadással működő önligírozó készülékekkel gyorsan és kíméletesen teremtünk helyet a fogaknak, nagyfokú harapási eltéréseket is a legtöbb esetben foghúzás és sebészeti beavatkozás nélkül gyógyítunk. A kezelés megkezdéséhez a fogágy épsége, vagy kezelése szükséges. Számos esetben épp a fogágybetegség indokolja a fogszabályozást, mert a rendszeres parodontális gondozással együtt jelentős javulást eredményez. Foghiányok esetén a későbbi fogpótláshoz teremtjük meg a feltételeket, vagy önmagában a fogszabályozó készülékkel zárjuk a rést.

Minden szülő azt szeretné, hogy gyermekének ragyogó, egészséges fogsora legyen. Gyermekkorban preventíven lehetséges a fogazat normális fejlődésének biztosítása. Az eltérések kiszűrése érdekében már 5-7 éves korban ajánlott az első szűrővizsgálat. Izomműködési zavarok, rossz szokások (pl. szájlégzés, nyelvlökéses nyelés) miatt kialakult eltérések gyógyításához izomgyakorlatok is szükségesek. A trainer készülékek segítik az állcsontok fejlődését, helyes irányba vezetik a fogakat. Majd részleges rögzített D-Gainer készülékkel tágítjuk az állcsontokat és helyet teremtünk a később előtörő maradó fogaknak.

Rögzített készülékek közül a legmodernebb önligírozó típusúakat (pl.-Damon,H4, stb.) alkalmazzuk, melyek lágy erejű fogszabályozást tesznek lehetővé. Fontos, hogy kicsi a súrlódás, ami kedvező a fogaknak, a fogágynak és a csontnak. A fogmozgatás mégis gyors és rendkívül hatékony. A Damon Q (fém) és az esztétikus Damon Clear (kerámia) fogszabályozó zárai kicsik, elegánsak, biztosítják a folyamatos erőleadást. Kedvező a pácienseknek, hogy ritkábban szükséges aktiválás (6-8 hetente). Azonban az eredményességhez lényeges az együttműködés is (pl. elasztikus gumihúzás, alapos fogtisztítás). A bracketek viselése természetesen nem károsítja a fogzománcot, nem akadályozza a beszédet. Táplálkozáskor szükséges egy kis körültekintés, illetve az étkezések után ajánlott alaposan fogat mosni.

Láthatatlan fogszabályozással észrevétlen terápiát is kínálunk. Évek óta sikeresen alkalmazzuk a lingual technikát, azaz a fogak nyelv felőli oldalára ragasztott fogszabályozót. Az Incognito készüléket számítógép vezérelt CAD/CAM rendszerrel tervezik meg és a páciensek fogaira tökéletesen illeszkedő, egyéni bracketeket fogászati aranyötvözetből készítik el. A kivehető aktív sínterápia új és hatékony fogszabályozó eljárás kisebb esztétikai-harapási rendellenességek kezelésére. Szinte láthatatlan mélyhúzott műanyag sínekkel igazítjuk a fogakat a fogívbe. Fontos az előírt óraszámban történő rendszeres viselés.

Láthatatlan fogszabályzó rendszer

A sínek átlátszók, így viselője maximális komfortérzettel élheti a mindennapjait a kezelés teljes ideje alatt. A páciens az új sín behelyezése után pár óra elteltével már észre sem veszi a készülék viselését. Mivel a fogszabályozó kivehető, ez lehetővé teszi a fogak megfelelő tisztítását és a szájhigiénia tökéletes fenntartását. A síneket 2 hetente kell cserélni a megadott sorrendben. A síneket a megfelelő hatás érdekében min. 22 órán át hordani kell minden nap. Étkezéshez, fogmosáshoz el kell őket távolítani. Tisztításuk sem igényel különösebb törődést: egyszerűen elég csak langyos vízzel átöblíteni őket a fogmosás után. A folyamat biztonságos levezetéséhez 4 hetente szakorvosi kontroll szükséges!

Bonyolultabb, összetettebb eseteink

Néha a fogszabályzó kezelés során szükség van a szájsebész szakorvossal való szoros együttműködésre: jelen esetben a retineált szemfog feltárása a fogszabályzó ívbe való bevonáshoz.

Kezeléseinkkel elért eredményeink:

A felnőttkori fogszabályozás ilyen eredményeket is hozhat, ha rávesszük magunkat a fogszabályozásra. A kiindulási szituáció nem volt egyszerű: szűk fogívek, lapos mosolyív, keresztharapás, kóros ínyvisszahúzódás és rendellenes fogkopások voltak jellemzőek. A végére sikerült a harapást korrigálni, több fog látszik mosolygás közben, megszűnt a keresztharapás, ideálisabb lett az okklúzió, az ínyvisszahúzódás is javult, így a legesztétikusabb eredmény tárul elénk. A páciens tökéletesen elégedett volt az eredménnyel! ELŐTTE-UTÁNA képek:
32
BEJELENTKEZÉS
Rendelőnk NYITVA 2022.

Kedves Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy rendelőnk a szokásos nyitvatartási időben várja Önöket!

Pácienseket ELŐZETES BEJELENTKEZÉS alapján tudunk fogadni. Bejelentkezni az ismert telefonszámok egyikén tudnak.

MASZK VISELÉSE NÁLUNK MÉG KÖTELEZŐ!

Kérjük pontosan érkezzen; amennyiben lehetséges, kísérő nélkül!

Köszönettel: All4Dent Fogászat Dunaharaszti Munkatársai