1. Az eljárás célja:

A gyökércsatorna kémiai és mechanikus tisztításának kiegészítését szolgálja a lézeres kezelés, melynek hatására a csatornában megbújó baktériumok elpusztulnak.2. Hogyan működik a lézer a gyökércsatornában:

A hagyományos gyökérkezelési eljárás kiegészítéseként használjuk a lézersugarat, elsősorban a gyökércsatorna maximális fertőtlenítésére. A gyökérkezelés során ugyanis a leggondosabb mechanikai tisztogatás (reszelés), illetve alapos gyökércsatorna átöblítés után is megbújhatnak kórokozók. Ezek aztán a későbbiek során toxinjaikat a gyökércsúcs körüli területre juttatják, ahol gyulladás, ciszta alakulhat ki. Lézerkezeléssel tökéletesen elpusztulnak a baktériumok. A lézeres kezelés emellett tökéletesen lezárja a dentintubulusokat így később sem alakul ki fertőzés. Még egy fontos hatása, hogy a gyökércsúcson túl hatva ott biostimulatív hatása révén a csontsejteket szaporodásra serkenti. Ezzel elérhető, hogy egy esetlegesen már régebben elhalt fog körüli ciszta műtét nélkül meggyógyuljon.3. A kezelés menetéről:

A lézerkezelés a gyökércsatorna mechanikus feltárása és tisztítása után alkalmazható. A 200 ľm vékony szálat a csatorna legvégéig vezetik be és pár másodpercig sugározzák át a csatornarendszert. Teljesen fájdalommentes, hiszen az amúgy érzéstelenítésben végzett hagyományos gyökérkezelés egy plusz lépéseként végzi el az orvos. Egyszerűbb esetben egy kezelés is elegendő lehet a gyökércsatorna végleges lezárása előtt, súlyosabb, gennyedző, vagy már gyökércsúcsi felritkulást mutató esetben több (2-3) kezelésre is szükség lehet.

Hagyományos módon az elhalt, gennyes fogak gyökérkezelése hetekig-hónapokig is eltarthat, a gyökértömés után a gyökércsúcs körüli gócos elváltozást műtéttel (úgynevezett rezekcióval) lehet megszüntetni. A gyökérkezelést, -tömést és a gyökércsúcs körüli elváltozás megszüntetését a diódalézer használata egyetlen alkalom során megoldhatóvá teszi, ha megfelelőek az anatómiai viszonyok. Tehát a gyökérkezelés egyszeri, nem kell visszajárni, időtakarékos, valamint nem lép fel utófájdalom, nem dagad fel az arc.

BEJELENTKEZÉS
2022.március 15.

Kedves Pácienseink!

Rendelőnk 2022. március 12-től március 16-ig ZÁRVA tart, a rendelés szünetel.

Következő rendelési napunk: 2022. március 16.szerda 8.00.

Fogászati sürgősségi betegellátás (ügyelet):
1088 Budapest, Szentkirályi utca 40.

Szombat, vasárnap, munkaszüneti és ünnepnapokon
8.00-13.00 óráig
14.00-19.00 óráig

Fogászati sürgősségi betegellátás (ügyelet)
20.00- 7.00 óráig

Beutaló, előjegyzési időpont szükséges-e: NEM

A rendelő orvos neve: ambuláns beosztás szerint

Telefonszám: 06/1 317-6600;  60719-es mellék