Lézerkezelés a fogínynél


A lézeres kezelés csak az alap szájhigiéniai kezelések után következhet!

A lepedéket, fogköveket először tökéletesen el kell távolítani, első lépésben ultrahangos fogkőeltávolítással, Air-Brush sópolírozással, amennyiben ez nem elegendő parodontológiai kürett alkalmazásával. A tökéletes szájhigiénia megteremtése után lehet a lézerkezeléseket alkalmazni a fogínytasakok további tisztítása érdekében. A lézersugarat a vékony flexibilis szál segítségével eljuttathatjuk a fogínytasakok legmélyére, illetve minden pontjára. A lézersugár elpusztítja a mélyen megbúvó baktériumokat, elpárologtatja a beteg szöveteket illetve biostimuláló hatása van. Az így kitisztított tasakban megszűnik a gyulladás, ezáltal lehetővé válik feszes íny kialakulása a fog körül. A gyulladás megszűnése a csontot bontó agresszív, szövetkárosító gyulladásos termékek csökkenéséhez vezet. Az addig elpusztult csontszövet nem épül újra, a megmaradt azonban a kezelések eredményeként hosszútávon megőrizhető.

A megfelelő hatás elérése érdekében a lézeres kezeléseket minimum 2-3 alkalommal érdemes megismételni heti rendszerességgel, majd később féléves ciklusonként ismétlő kezelés ajánlott. A lézeres kezeléseket minden esetben megelőzi a hagyományos szájhigiéniai protokoll.

LÉZERES FOGÍNYTASAK KEZELÉS

A fogínytasakok mechanikai megtisztítása után következő lépés. A kezelés ugyancsak érzéstelenítésben történik. A lézersugárral az orvos átpásztázza a lesimított gyökérfelszínt, a tasak alját, és oldalfalait. A lézersugár hatására a tasak mélyén megbúvó baktérium telepek, gyulladásos szövetek elpárolognak. Egy - egy fog körül 2-3-szor 30-40 másodpercig szükséges a lézersugárral körbepásztázni. Egy egész kvadráns kezelése érzéstelenítéssel együtt körülbelül 30 percet vesz igénybe.

Ha teljes száj kezeléséről van szó, azt kvadránsonként=negyed fogívenként végezzük el, azaz az egész száj összesen négy alkalommal készül el (erre az elosztásra az érzéstelenítés miatt van szükség). A baktériumszám csökkenésével a mély, krónikus gyulladás csökken, illetve megszűnik. A gyulladás megszűnésével a csontot bontó folyamatok is csökkennek, illetve leállnak. Az eltűnt csont nem épül újra, de a megmaradt csont megőrizhető, feszes íny alakítható ki a fog körül.

BEJELENTKEZÉS
2023.Január

Kedves Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy rendelőnk ismét NYITVA van: 2023.január 5-től a szokásos nyitvatartási időben várja Önöket!

Kezelésre bejelentkezni az ismert telefonszámaink egyikén vagy a megújult honlapunkon keresztül; online is tudnak.

 

Üdvözlettel: All4Dent Fogászat Dunaharaszti Munkatársai