Lézerkezelés a fogínynél


A lézeres kezelés csak az alap szájhigiéniai kezelések után következhet!

A lepedéket, fogköveket először tökéletesen el kell távolítani, első lépésben ultrahangos fogkőeltávolítással, Air-Brush sópolírozással, amennyiben ez nem elegendő parodontológiai kürett alkalmazásával. A tökéletes szájhigiénia megteremtése után lehet a lézerkezeléseket alkalmazni a fogínytasakok további tisztítása érdekében. A lézersugarat a vékony flexibilis szál segítségével eljuttathatjuk a fogínytasakok legmélyére, illetve minden pontjára. A lézersugár elpusztítja a mélyen megbúvó baktériumokat, elpárologtatja a beteg szöveteket illetve biostimuláló hatása van. Az így kitisztított tasakban megszűnik a gyulladás, ezáltal lehetővé válik feszes íny kialakulása a fog körül. A gyulladás megszűnése a csontot bontó agresszív, szövetkárosító gyulladásos termékek csökkenéséhez vezet. Az addig elpusztult csontszövet nem épül újra, a megmaradt azonban a kezelések eredményeként hosszútávon megőrizhető.

A megfelelő hatás elérése érdekében a lézeres kezeléseket minimum 2-3 alkalommal érdemes megismételni heti rendszerességgel, majd később féléves ciklusonként ismétlő kezelés ajánlott. A lézeres kezeléseket minden esetben megelőzi a hagyományos szájhigiéniai protokoll.

LÉZERES FOGÍNYTASAK KEZELÉS

A fogínytasakok mechanikai megtisztítása után következő lépés. A kezelés ugyancsak érzéstelenítésben történik. A lézersugárral az orvos átpásztázza a lesimított gyökérfelszínt, a tasak alját, és oldalfalait. A lézersugár hatására a tasak mélyén megbúvó baktérium telepek, gyulladásos szövetek elpárolognak. Egy - egy fog körül 2-3-szor 30-40 másodpercig szükséges a lézersugárral körbepásztázni. Egy egész kvadráns kezelése érzéstelenítéssel együtt körülbelül 30 percet vesz igénybe.

Ha teljes száj kezeléséről van szó, azt kvadránsonként=negyed fogívenként végezzük el, azaz az egész száj összesen négy alkalommal készül el (erre az elosztásra az érzéstelenítés miatt van szükség). A baktériumszám csökkenésével a mély, krónikus gyulladás csökken, illetve megszűnik. A gyulladás megszűnésével a csontot bontó folyamatok is csökkennek, illetve leállnak. Az eltűnt csont nem épül újra, de a megmaradt csont megőrizhető, feszes íny alakítható ki a fog körül.

BEJELENTKEZÉS
2022.március 15.

Kedves Pácienseink!

Rendelőnk 2022. március 12-től március 16-ig ZÁRVA tart, a rendelés szünetel.

Következő rendelési napunk: 2022. március 16.szerda 8.00.

Fogászati sürgősségi betegellátás (ügyelet):
1088 Budapest, Szentkirályi utca 40.

Szombat, vasárnap, munkaszüneti és ünnepnapokon
8.00-13.00 óráig
14.00-19.00 óráig

Fogászati sürgősségi betegellátás (ügyelet)
20.00- 7.00 óráig

Beutaló, előjegyzési időpont szükséges-e: NEM

A rendelő orvos neve: ambuláns beosztás szerint

Telefonszám: 06/1 317-6600;  60719-es mellék