A fogpótlások elkészítése előtt számos korrekció könnyen, gyorsan, vérzés és különösebb előkészületek nélkül elvégezhető a lézerek segítségével. A csonkelőkészítés végén diódalézerrel a preparációs határ, a sulcus gyorsan kezelhető, a lenyomatvételhez kedvező feltételeket biztosít. Ezt lehetővé teszik a 0,2-0,3 mm vastagságú optikai szálak és a vékony töltött ceruzához hasonló finom és precíz kézi darabok. A felesleges nyálkahártyarészek, a zavaró ínyrészletek, a hátrányos redők lézersebészeti eltávolítása csupán néhány másodperc alatt elvégezhető. Vérzés, fájdalom, ödéma és egyéb panaszok csak elvétve várhatók.

Az implantátum feltárása

Egyre többen vannak, akik kivehető fogpótlás, vagy a fix pótlás elkészítéséhez szükséges fogcsiszolás helyett a fogbeültetést választják. Az állcsontba beültetett műgyökér vagy implantátum berakása után összevarrjuk az ínyt, és megvárjuk az implantátum és az állcsont összecsontosodását. Pár hónappal később kerül sor az íny felnyitására, vagyis az implantátum felszabadítására, hogy a fogpótlást (korona, híd) el lehessen készíteni. Ezt a feltárást is gyorsan, vérzés nélkül lehet elvégezni a sebészeti lézerrel.

Az osszeointegráció idejének letelte után a sebészi lézerek alkalmasak az implantátumok feltárására, a lágyrészek minimális traumával járó eltávolítására. Vérzés nincs, ödéma, fájdalom nem várható. Általában felületi spray vagy kenőcs elegendő az érzéstelenítéshez. A keletkező lágyrész-seb gyors hámosodása jó ínyszéli záródás feltételeit adja.

Ezzel a lézertípussal különböző szájnyálkahártya-elváltozásokat, kinövéseket, daganatokat ambuláns módon, vérzés, varrás és fájdalom nélkül lehet eltávolítani. További előny, hogy nem alakul ki heg.

BEJELENTKEZÉS
2023.Január

Kedves Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy rendelőnk ismét NYITVA van: 2023.január 5-től a szokásos nyitvatartási időben várja Önöket!

Kezelésre bejelentkezni az ismert telefonszámaink egyikén vagy a megújult honlapunkon keresztül; online is tudnak.

 

Üdvözlettel: All4Dent Fogászat Dunaharaszti Munkatársai